غذای خانگی یا تجاری، کدام می تواند پاسخگوی نیاز گربه خانگی ما باشد؟

غذای خانگی یا تجاری، کدام می تواند پاسخگوی نیاز حیوان خانگی ما باشد؟

امروزه صنعت تولید غذاهای تجاری پیشرفت چشمگیری داشته است و متخصصان بسیاری در کارخانجات تولید خوراک حیوانات خانگی در تلاشند تا مواد غذایی را به بهترین نحو در سبد غذایی حیوان خانگی شما بگنجانند. اما همواره این سوال برای سرپرستان مطرح است که کدام می تواند انتخاب بهتری باشد، غذای خانگی یا تجاری؟!

در پاسخ باید گفت این انتخاب به عوامل زیادی بستگی دارد. مطمئنا در کشورهای توسعه یافته کارشناسان و متخصصان بسیاری در خط تولید غذاهای تجاری فعالیت می کنند و پس از سالها آزمون و خطا بر روی مواد غذایی و پی بردن به عوارض احتمالی تلاش کرده اند بهترین محصولات برای سلامت حیوانات خانگی تولید شود. با شروع تحریم ها و عدم واردات این محصولات تولید کنند گان داخلی بر آن شدند تا با وجود محدودیت های حاکم بر کشور همان محصولات را تولید نمایند و اگرچه در ابتدای راه هستند توانسته اند پیشرفت زیادی بدست آورند.

اما برای ارائه یک پاسخ صحیح و جامع به این سوال باید پیش از هر چیز بدانید که مواد غذایی مورد نیاز بدن حیوان خانگی شما چیست، چه میزان کالری در روز باید دریافت کند، میزان پروتئین مورد نیاز بدن او در شرایط مختلف همچون کودکی، بزرگسالی، پس از عقیم سازی و … می بایست چند درصد جیره او را تشکیل دهد، میزان چربی، قندها و … هر کدام می بایست چند درصد جیره روزانه را تشکیل دهند.

بنابراین دانستن جدول بلند وبالایی از درصدها و گنجاندن آنها در جیره غذایی روزانه کار سختی است که اگر بخواهید غذای خانگی برای حیوان خانگیتان تهیه کنید لازم است آن را در نظر بگیرید تا بدن او با کمبود مواد مغذی مواجه نشود.

اما غذاهای تجاری تولید شده توسط کارخانجات با سابقه و معتبر مواد مغذی را به صورت بالانس شده در جیره غذایی صنعتی آماده کرده اند و شما نیازی به انجام محاسبات پیچیده ندارید و به راحتی از طریق جدول درج شده بر روی بسته بندی و توصیه خود کارخانه در خصوص میزان مصرف درهر وعده می توانید حیوان خانگی خود را تغذیه نمایید.

از سوی دیگر با توجه به پیشرفت این صنایع و راه اندازی لاین های تولید غذاهای خشک درمانی در صورتی که حیوان خانگی شما به مصرف غذاهای خشک عادت کرده باشد، در صورت بروز یک بیماری خاص که نیاز به در نظر گرفتن ملاحظات خاص تغذیه ای است می تواند به راحتی از غذاهای درمانی بهره بگیرد.

اما در کنار تمامی مضایای گفته شده برای غذاهای تجاری خوب است چند خطی را در خصوص معایب احتمالی آنها گفت و گو کنیم.

از آنجایی که غذاهای تجاری متنوع با نام های تجاری مختلف در بازار موجود هستند انتخاب یک برند معتبر که حقیقتا مواد مغذی مورد نیاز بدن حیوان خانگی شما را تامین کند کار سختی خواهد بود. اعتماد به جداول درج شده روی بسته بندی خصوصا در میان غذاهای خشک ایرانی کمی به سختی امکان پذیر است و بنابراین در صورتی که مواد متشکله این غذاها به خوبی بالانس نشده باشند می توانند مشکلات و بیماریهایی همچون مشکلات گوارشی، کبدی و پانکراسی ایجاد نمایند.

حساسیت های غذایی یکی دیگر از مواردی است که در مصرف غذاهای تجاری ممکن است بیشتر از غذاهای خانگی به چشم بخورد. این حساسیت ها می توانند به صورت گوارشی یا پوستی بروز نمایند و علت بروز آنها یک یا چند ماده متشکله غذاهای تجاری می باشد.

حیوانات خانگی که از غذاهای خشک تجاری استفاده می کنند لازم است آب بیشتری بنوشند و در صورتی که به میزان مناسب آب در اختیار آنها قرار نگیرد و یا خود حیوان نسبت به مصرف آب تمایلی نشان ندهد ممکن است در دراز مدت به بیماری های کلیوی و مجاری ادراری دچار شوند.

با توجه به آنچه گفته شد، حال تصمیم با شماست. در صورتی که مایل به تهیه و مصرف غذای خانگی هستید لازم است حتما با یک دامپزشک در خصوص مواد غذایی که می بایست در جیره غذایی حیوان خانگیتان گنجانده شود، میزان و تعداد وعده های غذایی و باید ها و نبایدهای تغذیه ای مشاوره بگیرید.

و چنانچه ترجیح می دهید از غذاهای تجاری استفاده کنید لازم است بودجه مناسبی را برای تهیه غذاهای معتبر و با کیفیت در نظر داشته باشید و میزان مصرف آب و نحوه ایجاد تعادل میان غذاهای خشک و تر تجاری را کنترل نمایید و برای انتخاب بهترین غذا متناسب شرایط حیوان خانگی خود با دامپزشک مشورت نمایید.
میتونی همین الان وقت مشاوره تخصصی تغذیه بگیری!
دکتر بهاره آقابیگی-دامپزشک