همانطور که در پست مربوط به بچه گربه های شیرخوار گفتیم، بچه ها تا 4 هفتگی تماماً با شیر و بعد از آن تا 8 هفتگی با شیر و غذای کمکی تغذیه می شوند. این بدان معناست که شیر به تنهایی نمی تواند پاسخگوی نیازهای بدن یک نوزاد برای مدت طولانی باشد و پس از 4 هفتگی باید غذای کمکی برای او شروع شود؛ چرا که متابولیسم و میزان رشد بدن بچه ها در این دوره نیاز به انرژی بسیار زیادی دارد که تنها با شیر قابل تامین نیست.
این غذای کمکی می بایست اگرچه دارای محتویات جامد است، به اندازه کافی رقیق باشد که توله بتواند پس از مدتها مصرف شیر به عنوان غذایی مایع آن را بخورد.
شرکت های تولید کننده غذاهای مخصوص حیوانات خانگی لاین تولید غذاهای استارتر خود را در دو بخش غذاهای خشک و کنسروی به بازار عرضه کرده اند که بسته به سن و شرایط حیوان خانگی شما قابل مصرف می باشد.
به طور کلی توصیه می شود غذاهای کنسروی که به فرمت مایع نزدیکتر است را در هفته های ابتدایی شروع غذا در اختیار کوچولوها قرار دهید و هرچه بزرگتر می شوند می توانید کم کم به غذای خشک مخصوص این دوره جیره را تغییر دهید. غذاهای استارتر نهایتا تا دو ماهگی بچه ها قابل استفاده هستند.
یادتان باشد غذا نمی تواند به طور کامل با شیر جایگزین شود و اگر مادر به اندازه کافی شیر ندارد شما باید به صورت دستی با شیر خشک مخصوص چندین وعده در روز بچه ها را شیردهی کنید و در کنار آن از غذاهای استارتر بهره ببرید.
اگر مایل به استفاده از غذاهای استارتر تجاری نیستید می توانید خودتان در منزل نیز برای بچه ها غذای استارتر درست کنید به این شکل که بخش های بدون چربی و استخوان مرغ (ترجیحا سینه مرغ) را بدون سیر، پیاز و ادویه آب پز نمایید سپس مرغ پخته شده را کاملا میکس کنید و کمی آب مرغ به آن اضافه کنید تا بچه ها بتوانند با لیسیدن و گاهی مک زدن غذا را دریافت نمایند. افزودن سبزیجات و سایر مخلفات می بایست به سنین کمی بالاتر موکول شود و نیاز به مشورت با دامپزشک دارد.
توجه داشته باشید که با توجه به سرعت رشد متفاوت بچه ها گاه ممکن است از 4 هفتگی آمادگی لازم برای شروع غذای استارتر را نداشته باشند و با کمی زمان دهی کم کم این قابلیت در آنها ایجاد می شود که بتوانند از ظرف غذا بخورند.
دکتر بهاره آقابیگی-دامپزشک