چرا طوطی من پرهای خود را میکَند؟!

به نام خدا

پرکنی در طوطی ها

image

خانواده طوطی سانان جزو محبوبترین پرندگان زینتی هستند که انسانها به عنوان حیوان خانگی نزد خود نگاه داشته اند و سالیان درازیست که این پرندگان در خانه نگهداری می شوند.
پیش از هر چیز باید بدانید که بیشتر این پرندگان از کشورهای استوایی به سایر نقاط جهان به صورت قاچاق و تحت شرایط بسیار سخت صادر می شوند. اگرچه امروزه بسیاری از این پرندگان در قفس متولد می شوند و زندگی در مناطق استوایی را هیچ گاه تجربه نمی کنند اما به طور ذاتی می بایست شرایط محیطی و خوراک آنها را متناسب شرایط زندگیشان در مناطق حاره تنظیم نمایید.
اما علل مختلف پرکنی در طوطی ها می تواند به شرح زیر باشد:
1- بیماری هایی مثل کیست پر
2- انگل های خارجی
3- حساسیت غذایی یا حساسیت به آلرژن های محیطی (فراموش نکنید که محیط زندگی طوطی ها باید کمی مرطوب تر از سایر پرندگان باشد و در ساعاتی از روز باید برای آنها بخور روشن کنید)
4- بیماری های کبدی (که می تواند در اثر مصرف خوراکی های نا مناسب اتفاق بیافتند)
5- افسردگی و استرس های محیطی
6- تغذیه نامناسب و مشکلات پوست و پر
به طور کلی یکی از مهمترین علل بروز این حالت در طوطی ها مشکلات عاطفی است. از آنجایی که طوطی ها به خانواده ای که با آنها زندگی می کنند بسیار وابسته می شوند، یک سفر رفتن طولانی مدت، بیماری و دوری یکی از اعضای خانواده خصوصا اگر آن عضو خانواده برای طوطی از محبوبیت ویژه ای برخوردار باشد، بحث و مشاجره درمحیط خانه، سروصدا و نا آرامی در محیط در حالیکه پیش از آن محیط زندگی او امن و آرام بوده است همگی می توانند مسبب بروز پرکنی در میان طوطی سانان باشند.
در صورتی که پرنده شما شروع به کندن پرها کرده است می بایست سریعا علت مشخص و درمان آغاز شود چراکه مهمترین قدم در اتخاذ بهترین درمان پیدا کردن علت اولیه بروز هر مشکل می باشد. در این زمینه بهترین تصمیم مراجعه به یک متخصص بیماری های پرندگان است. از مشورت گرفتن از پرنده فروشها خودداری نمایید چراکه به طور قطع دامپزشکان متخصص سالها برای شناخت بیماری های مختلف پرنده شما تحصیل کرده اند و بهتر می توانند به شما و پرنده بیمار کمک کنند.

ممکن است لازم باشد تا برطرف شدن مشکل در طی دوره درمان از گردنبند های مخصوصی که برای جلوگیری از پرکنی دور سر پرنده بسته می شود استفاده نمایید.
دکتر بهاره آقابیگی- دامپزشک