نکات مهم باردری خوکچه

image

خوکچه های هندی به سرعت به بلوغ میرسند و متعاقب آن فرصت کوتاهی برای فرزند آوری دارند.

به طور معمول خوکچه های ماده تا 6 هفتگی و نرها تا 9 هفتگی به سن بلوغ می رسند و می بایست در صورتی که می خواهید از بارداری زود هنگام آنها جلوگیری کنید نرها و ماده ها را از یکدیگر جدا نگه دارید. اما دقت داشته باشید در صورتی که می خواهید خوکچه های شما صاحب فرزند شوند لازم است پیش از 6 ماهگی خوکچه های نر و ماده را کنار یکدیگر قرار دهید چراکه در 6 ماهگی اتصالات لگنی در خوکچه ها محکم می شود و فضای کافی برای رشد جنین وجود نخواهد داشت و از آن مهمتر به دلیل عدم انعطاف کافی لگن، خوکچه مادر قادر نخواهد بود جنین ها را به دنیا بیاورد.

خوکچه های هندی جوندگانی هستند که می توانند طی بارداری از 1 تا 6 فرزند به دنیا بیاورند که به دنیا آوردن 3 فرزند تعدادی روتین محسوب می شود.

هرچه تعداد بچه ها بیشتر باشد طول دوره بارداری کوتاه تر خواهد بود و برعکس در تعداد کم طول دوره بارداری طولانی تر خواهد شد.

در خوکچه ها به دنیا آوردن تنها یک فرزند هم دیده می شود که طولانی ترین دوره بارداری را خواهند داشت.

به طور معمول طول دوره بارداری خوکچه ها نسبت به سایر جونده ها کمی طولانی تر است و می تواند دو ماه و بیشتر باشد.

نکته بسیار مهم این است که خوکچه ماده می تواند بلافاصله پس از به دنیا آوردن فرزندانش مجددا باردار شود. اگرچه این توانایی است که خداوند متعال در وجود خوکچه ها قرار داده است اما بهتر است برای بدست آوردن قوای از دست رفته طی زایمان و شیردهی پس از زایمان خوکچه نر را از ماده جدا کنید تا از بارداری مجدد جلوگیری به عمل آورید.

image

برعکس همستر ها و سایر جونده ها که بدون مو بدنیا می آیند و مدتی طول می کشد تا مو بر روی بدن نوزادان رویش پیدا کند خوکچه های تازه متولد شده دارای خز می باشند و به لحاظ ظاهری با والدین خود یکسان هستند و تنها سایز بدنشان کوچکتر است.
در مقالات بعدی شما را با نکات تغذیه و نگهداری خوکچه مادر و بچه خوکچه ها آشنا خواهیم کرد.
دکتر بهاره آقابیگی-دامپزشک