شرایط لازم برای به سرپرستی پذیرفتن یک حیوان خانگی

به نام خدا

آیا می خواهید سرپرستی یک حیوان خانگی را به عهده بگیرید و نمی دانید چه حیوان خانگی مناسب شرایط شماست؟!

آیا حیوان خانگی مناسب شرایط خود را پیدا کرده اید اما نمی دانید چه نژادی مناسب ترین نژاد برای شماست؟!

پیش از هر چیز توصیه ما به شما این است که از خریدن حیوانات خودداری کنید و نگذارید آیین برده داری در مورد حیوانات تکرار شود! بسیارند حیواناتی که در انتظار پذیرفته شدن توسط یک خانواده جدید هستند، مهاجرت، اسباب کشی، تغییر شرایط منزل و هزاران دلیل دیگر هستند که باعث می شوند یک حیوان خانگی سرپرست و خانواده خود را از دست بدهد و شما می توانید عشق و محبتی که نسبت به یک حیوان همراه دارید را به وجود یک حیوان نیازمند سرپرست تزریق نمایید!

پس پیش از اقدام به خرید حتما به بخش واگذاری حیوانات سایت ما سر بزنید، شاید دوست همراه شما در انتظار شما باشد!

حال ممکن است بخواهید حیوانی را به سرپرستی بگیرید و ندانید با توجه به شرایط زندگی شما، خانه ای که در آن زندگی می کنید، ساعات کاریتان، میزانی که ممکن است حیوان خانگی شما در منزل تنها بماند و… چه گونه ی حیوانی و چه نژادی از آن گونه می تواند برای شما مناسب باشد.

ما در مجموعه پت آباد در کنار شماییم تا به شما در تصمیم گیری درست کمک کنیم و حقایقی از جزئی ترین نکات نگهداری حیوانات خانگی را طی چند مقاله به صورت سریالی با شما در میان بگذاریم تا پیش از به سرپرستی گرفتن او اطلاعات کافی داشته باشید.

در این قسمت شما را با شرایط اولیه لازم برای به سرپرستی پذیرفتن یک حیوان خانگی آشنا می کنیم:

شما به عنوان یک سرپرست می بایست حتما شرایط زیر را داشته باشید:

1- خانواده

تمامی اعضای خانواده شما می بایست با حضور حیوان خانگی در محیط منزل موافقت کامل داشته باشند. عدم رضایت حتی یک نفر می تواند شرایط را برای آن حیوان خانگی و شما که به او علاقمند هستید به شدت سخت نماید؛ چرا که اگر چه تعداد زیادی از افراد پس از تجربه کردن حضور یک حیوان خانگی به او علاقمند می شوند؛ اما در بسیاری موارد دیده شده افرادی که وسواس به خصوص در زمینه پاکیزگی محیط، یا ترس از حیوانات دارند نمی توانند مدت زیادی دوام بیاورند و در نهایت اعتراض نشان خواهند داد.

2- پذیرش مسئولیت:

شما به عنوان شخصی که می خواهید سرپرستی یک حیوان خانگی را بر عهده بگیرید می بایست بدانید که حیوانات خانگی در هر سنی که باشند همچون کودکانی هستند که هیچ گاه آنقدر بزرگ نمی شوند که بتوانید با خیال راحت از مراقبت روزانه آنها دست بکشید. بنابراین باید بدانید که به تعداد سالهای طول عمر روتین گونه ای که انتخاب کرده اید، وظیفه مراقبت از او را برعهده دارید و این مراقبت ها می توانند از گونه ای به گونه دیگر و از نژادی به نژاد دیگر متفاوت و از درجه سختی های مختلفی برخوردار باشند.

3- برآورد هزینه ها

قطعا اگر حیوانی را به رایگان به سرپرستی نگرفته باشید اولین هزینه برای شما، هزینه خرید حیوان خانگی است که بسته به گونه، نژاد و میزان اصالت آن نژاد می تواند بازه قیمتی متفاوتی داشته باشد (اگرچه که حیوانات از هر گونه و نژادی بسیار ارزشمند هستند و ارزش گذاری مادی برای آنها کار درستی نیست).

اما پس از آن هزینه هایی هست که شما باید به عنوان سرپرست حیوان خانگی پرداخت نمایید که به شرح زیر می باشند:

  • ویزیت اولیه توسط دامپزشک

  • صدور شناسنامه

  • واکسیناسیون و درمان ضدانگل ( حتما از دامپزشک بخواهید در مورد جدول زمان بندی واکسیناسیون شما را مطلع نمایند اما خوب است بدانید تا سال اول 4 واکسن به انضمام واکسن هاری برای حیوان خانگی شما در صورتی که سگ یا گربه باشد الزامی است تا ایمنی لازم ایجاد گردد)

  • خرید لوازم رفاهی : غذا ( بسته به نوع غذایی که می خواهید به عنوان جیره او در نظر بگیرید) و ظرف آب و غذا، محل خواب و استراحت مناسب، قفس/باکس یا کیف های مخصوص حمل حیوانات، در مورد برخی گونه ها همچون جوندگان بستر مناسب محل زندگی، در مورد گربه ها ستون خراش ناخن، ظرف مخصوص توالت و خاک بهداشتی، اسباب بازی، برس مخصوص متناسب نژاد، شامپوی مخصوص، قلاده مناسب، ملزومات تخصصی در مورد جوندگان و خزندگان. ( لازم به ذکر است این لوازم همگی در دسته لوازم اولیه و ضروری می باشند که می بایست برای هر حیوان خانگی از هر نوع تهیه شود تا رفاه او در محیط خانه تامین باشد)

  • در صورت رسیدن به سن بلوغ هزینه عقیم سازی

  • در صورت بیماری پیگیری درمان وهزینه های درمانی ( می توانید پیش از به سرپرستی گرفتن یک حیوان خانگی از نزدیکترین کلینیک دامپزشکی تعرفه خدمات مختلف و هزینه واکسیناسیون و… را سوال بفرمایید و لازم است بدانید که حیوانات هم مانند انسانها به بسیاری از بیماری ها مبتلا می شوند)

4- زمان

شما به عنوان سرپرست یک حیوان خانگی به نوعی خانواده او محسوب می شوید که او قطعا دلتنگ دیدار شما می شود و نیازمند توجه، نوازش و تخصیص زمان خواهد بود.

فرقی نمی کند حیوان خانگی شما یک جونده کوچک همچون خوکچه هندی، یک خزنده مانند ایگوانا یا یک سگ باشد، از هر نوع که باشند، حیوانات بسیار عاطفی و نیازمند محبت هستند. پس مطمئن شوید فرصت کافی برای محبت کردن، بازی کردن و نوازش کردن او دارید و می توانید در کنار تمامی مشغله های روزمره زمان مناسبی را به او اختصاص دهید.

5- آلرژی

در صورتی که شما یا هر یک از اعضای خانواده شما به لباس های پشمی، گرد وغبار، لباس های خز دار و … حساسیت نشان می دهید و یا از بیماری آسم رنج می برید، باید بگوییم که به سرپرستی گرفتن حیوان خانگی به صلاح شما و آن حیوان نخواهد بود.

بنابراین حتما پیش از آنکه حیوانی را به سرپرستی بگیرید این موضوع را مد نظر داشته باشید تا پیش از بروز وابستگی عاطفی میان شما و حیوان به سرپرستی گرفته شده از پذیرش او منصرف شوید.

حال در صورتی که حتی یکی از شرایط فوق را ندارید، با عرض تاسف نمی توانید سرپست خوبی برای یک حیوان خانگی باشید و بهتر است از خرید یا به سرپرستی گرفتن او تا فراهم نمودن شرایط مناسب، خودداری نمایید. توجه داشته باشید که این امر به نفع شما و حیوان خانگی انتخابی شماست تا صدمه عاطفی به هیچ یک از طرفین وارد نشود.

اما اگر امکان تامین تمامی شرایط فوق برای شما فراهم است، تبریک می گویم! شما می توانید برای به سرپرستی گرفتن یک حیوان خانگی اقدام نمایید؛ امّا! لازم است برای تصمیم گیری درست تر مقاله بعدی ما در مورد نحوه انتخاب گونه و نژاد را حتما مطالعه نمایید.

ضمناً در تمامی مراحل می توانید سوالات خود را با دامپزشک مجموعه پت آباد مطرح نمایید تا شما را در اخذ بهترین تصمیم یاری کنیم.
دکتر بهاره آقابیگی- دامپزشک